Over ons

Over ons

Smeets Loopcomfort

Al sinds 1906 helpt Smeets Comfort mensen met oplossingen voor voeten, schoenen en beweging. Wij hebben alles onder één dak: schoenen, pro- en orthesen, loophulpmiddelen, medische diensten, advies en bemiddeling. We ontwikkelen onze oplossingen voor mobiliteitsproblemen in nauw overleg met specialisten en (bedrijfs)artsen uit verschillende ziekenhuizen, medische centra en zorginstellingen.

RondOm Lopen Groep

De zorg in Nederland is in beweging. Om mensen te blijven voorzien van toegankelijke, duurzame en betaalbare zorg is Smeets Loopcomfort sinds 2023 onderdeel van de RondOm Lopen Groep, waar verschillende (zorg) bedrijven samenwerken.

Onze missie? Dat is om iedereen lekkerder door het leven te laten lopen. Lopen draagt zowel letterlijk als figuurlijk bij aan een gezond en gelukkig leven. Voor ons is lopen niet alleen een fysieke activiteit, maar ook de vrijheid waarmee mensen volop kunnen genieten van het leven, kunnen werken en sporten. Kortom, kunnen meedoen in de maatschappij. We zetten ons in om fysieke en mentale ondersteuning voor iedereen bereikbaar te maken. 

We organiseren passende zorg volledig rondom de mens, op basis van zijn/haar behoeften en wensen. Met een bevlogen team van meer dan 350 professionals, werken we elke dag aan deze droom. Dit doen we sinds 1978, helemaal op eigen kracht. Zonder investeerders en met hart voor de zorg. En daar zijn we trots op.

Geschiedenis

In 2013 werd Smeets Loopcomfort officieel hofleverancier. Benieuwd naar de historie van (hofleverancier) Smeets Loopcomfort? Lees verder.

Zorg toegankelijk

We zijn actief in Noord-Brabant en Limburg, voornamelijk in de eerstelijns gezondheidscentra, zoals een huisartspraktijk. Maar ook op eigen locaties. Soms zijn er ook spreekuurlocaties binnen multidisciplinaire voetenteams of naast medisch specialisten.

Wij leveren transparante, effectieve, optimale en klantgerichte zorg. Dit doen we door het monitoren van verschillende zorgpaden, data-verzameling, het continu luisteren en overleggen met zorgverzekeraars en andere zorgverleners.

Dit doen we ook door bottom-up te organiseren, hierbij wordt naar de werkvloer geluisterd en van hen geleerd. Om op deze manier de best mogelijke beslissingen te nemen. 

Een patiënt wordt niet zwaarder behandeld dan nodig is. Er zal dus altijd gestart worden met de eenvoudigste oplossing, die past bij de aandoening of de klachten. Ons uitgangspunt is het leveren van de juiste zorg op de juiste plaats, maar ook het leveren van passende zorg die het meeste oplevert voor de patiënt. Dit staat binnen Smeets Loopcomfort nooit ter discussie.

Meer dan 100 jaar ervaring

Samenwerking met diverse professionals

Maatwerk van 100% Nederlandse bodem

Juiste hulpmiddel of schoenen

Het juiste hulpmiddel of de juiste schoenen kunnen voor mensen het verschil maken tussen in beweging blijven en deelnemen aan de maatschappij aan de ene kant, of stilstaan en vereenzamen aan de andere kant. Onze orthopedisch schoenmakers helpen onze patiënten de juiste schoenen te vinden door hun uitgebreide schoenkennis. En onze orthopedisch technici zorgen dat onze patiënten een passend hulpmiddel krijgen.

Ons team

Ons team bestaat uit o.a. orthopedisch schoenmakers, orthopedisch technici, (bewegings)wetenschappers en revalidatieartsen. Zij worden ondersteund door een strak georganiseerde front- en backoffice en werken samen met een grote groep van professionals zoals podotherapeuten, (medisch) pedicures, fysiotherapeuten, orthopeden, vaatchirurgen en leefstijlcoaches.

Wij weten alles van schoenen en hulpmiddelen.

Delen van onze kennis & expertise

Wij vinden het belangrijk om vakmanschap, kennis en expertise te delen. Dit doen we onder andere door voorlichtings- en kennisbijeenkomsten te organiseren en het geven van gastlessen voor aanverwante beroepsgroepen, patiëntenverenigingen en opleidingsinstituten. Bent u een (aankomend) zorgprofessional en wilt u meer weten over hoe onze missie kan bijdragen aan het welbevinden van uw patiënten?

Neem contact op via info@loopcomfort.nl of 088 1180524

Erkend leerbedrijf

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor zowel orthopedische schoentechniek als orthopedische techniek. Elk schooljaar begeleiden we stagiaires in het worden van een echte professional. Maar we hebben ook de mogelijkheden voor een leerwerkplek. Wilt u meer informatie? Of bent u op zoek naar een stageplaats of leerwerkplek?

Neem contact op via info@loopcomfort.nl of 088 1180524

‘Het leven loopt lekkerder’

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details