Service en onderhoud | orthopedische schoenen

Inlopen schoenen

Gun uw voeten en schoenen de gelegenheid om aan elkaar te wennen. Hoewel de schoenen op maat zijn gemaakt, moeten uw voeten wennen aan de correctie en ondersteuning die de schoenen u geven. De bovenkant van uw nieuwe schoenen is gemaakt van hoogwaardig leer, dat zich geleidelijk aanpast aan de vorm van uw voeten. Het is daarom erg belangrijk dat u deze schoenen gedurende de eerste weken regelmatig draagt. Een inlooptijd is noodzakelijk. Wij adviseren u gebruik te maken van het inloopschema dat u ontvangt van uw contactpersoon (orthopedisch schoentechnicus).

Ervaart u problemen tijdens het inlopen van de schoenen, neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Aan -en uittrekken

Maak de veters, het klittenband en/of de ritssluiting helemaal los en gebruik een (lange)schoenlepel. Zo voorkomt u dat de schoenen onnodig vervormen. Plaats de voet goed achterin de schoen en maak de sluiting stevig vast, dan voorkomt u enig schuiven van de voeten in de schoenen.

Bij moeilijk uit te trekken hoge schoenen of laarzen is een zogenaamde ‘laarzenknecht’ erg handig.

Wisselen

Uw schoenen gaan langer mee als u ze regelmatig wisselt. Draag uw schoenen niet langer dan twee dagen achter elkaar. Hierdoor krijgt transpiratievocht voldoende tijd om te worden afgevoerd. Als u geen adequaat wisselpaar heeft neem dan contact met ons op, zodat wij kunnen nakijken of u daarvoor in aanmerking komt.

Onderhoud

Poets uw schoenen één keer per week om het leer in perfecte conditie te houden. Behandel uw schoenen ook regelmatig met een water- en vuilafstotend middel. Gladde leersoorten onderhoudt u met een goede schoencrème, borstel en doek. Suède en nubuck leersoorten dient u regelmatig te borstelen en in te spuiten met een protector. Deze onderhoudsmiddelen zijn ook verkrijgbaar bij Smeets loopcomfort.

Gaan uw schoenen na verloop van tijd hinderlijk kraken dan kunt u dat oplossen door wat talkpoeder tussen het voetbed en de binnenzool te strooien.

Ritssluiting en klittenband

Om een ritssluiting soepel te laten lopen kunt u deze insmeren met een beetje zeep, kaarsvet of bijenwas of teflonspray. Schoenen met klittenbanden kunt u het beste sluiten als u de schoenen niet draagt. Zo voorkomt u dat er vuil in de klittenbanden komt.

Last van zweetvoeten

Indien u veel last van transpiratie heeft dan kunt u onderstaande maatregelen nemen om dit te verminderen:

  • Wissel regelmatig van schoenen;
  • Draag katoenen of wollen sokken/kousen en verschoon deze dagelijks;
  • Was regelmatig uw voeten;
  • Gebruik antitranspiratie crème.

Mocht dit niet helpen, raadpleeg dan uw huisarts of dermatoloog.

Drogen

Lucht uw schoenen regelmatig. Doe de schoenen uit en maak de sluiting helemaal open zodat ze goed kunnen drogen en beter in model blijven. Laat uw schoenen nooit op of bij een warmtebron (kachel, verwarming) drogen dat is niet goed voor het leer. Laat de schoenen drogen op kamertemperatuur op een luchtige plaats (niet in de kast). Erg vochtige schoenen drogen sneller met een prop (kranten)papier erin.

Reparatie

Wij adviseren u, ook in verband met mogelijke garantie, de reparaties door ons te laten uitvoeren. Zijn de hakken of zolen van uw schoenen versleten, blijf er dan niet mee doorlopen. Dit kan onherstelbare schade aanrichten. Laat de hakken en zolen tijdig vervangen. Normale gebruiksslijtage en slijtage als gevolg van onzorgvuldig gebruik zijn voor eigen rekening en vallen niet onder garantie.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details