Orthopedische pantoffels

Orthopedische pantoffels zijn op maat gemaakte schoenen voor in huis. Deze huisschoenen zijn ideaal voor binnenshuis, vooral in de winterperiode. Orthopedische pantoffels kunnen zowel volledig orthopedisch als semi-orthopedisch zijn.

Heeft u al orthopedische schoenen en wilt u een geschikte schoen voor binnenshuis? Dan kan een orthopedische pantoffel of huisschoen de oplossing zijn. Hiervoor kunt u bij Smeets Loopcomfort terecht. Wij maken onze orthopedische pantoffels voor u op maat. U kunt bij ons kiezen uit verschillende modellen, kleuren en materialen.

Wat zijn orthopedische pantoffels?

Orthopedische pantoffels worden voor u op maat gemaakt. Zo bieden de orthopedische pantoffels een optimale ondersteuning en een betere mobiliteit. Dit kan in verschillende uitvoeringen zijn. De meest voorkomende zijn uitvoeringen de OSA en OSB.

Proces van aanmeten tot en met nacontrole 

Eerste afspraak
U heeft een afspraak gemaakt met onze orthopedisch schoenmaker of orthopedisch technoloog (hierna behandelaar genoemd). Heeft u al schoenen via Smeets Loopcomfort? Dan kunnen we verder werken vanuit uw huidige gegevens die al bij ons bekend zijn. Tijdens de eerste afspraak wordt besproken wat de mogelijkheden en wensen van de patiënt.

Mocht u nieuw zijn bij Smeets Loopcomfort, dan zullen we eerst alles opmeten. Hoe dit in zijn werk gaat, is afhankelijk van welke soort orthopedische pantoffels u nodig heeft.

Voor we verder kunnen gaan met passen en leveren van orthopedische pantoffels/huisschoen dient er een akkoord te zijn op de offerte. Aangezien in de meeste situaties de kosten voor u zelf zijn, meer hierover vindt u onder het kopje vergoedingen.

Schoenen ophalen
Afhankelijk van het soort pantoffel, wordt er in sommige gevallen een afspraak ingepland om de schoen te passen.

Schoenen ophalen
Als uw orthopedische pantoffels klaar zijn, komt u deze ophalen. Dan krijgt u ook een op uw situatie afgestemd inloopadvies. Indien gewenst wordt er een controle afspraak gepland na 4 tot 6 weken. Tijdens deze controle bespreken we hoe het is gegaan, en of er nog verbeterpunten zijn. Hieraan zal dan aan gewerkt worden. 

Heeft u na een tijdje klachten of komen de klachten terug, plan dan altijd een controle afspraak. Daarnaast adviseren om we jaarlijks op controle te komen, om alles te laten controleren. Dit kan gelijktijdig met u orthopedisch schoeisel.

Handige informatie

Levertijd

Laat u voor de eerste keer orthopedische pantoffels aanmeten? Dan moet u rekening houden met een totale levertijd van ongeveer 8 tot 12 weken, afhankelijk van het aantal passessies. De passchoenen zijn na 3 weken klaar en het duurt nog ongeveer 5 weken totdat de definitieve orthopedische pantoffels/huisschoen helemaal af is. 

Heeft u al een paar orthopedische schoenen door ons laten aanmeten? Omdat de leest van uw schoenen al bij ons bekend is, is de levertijd van een paar orthopedische pantoffels/huisschoen een stuk korter namelijk ongeveer 6 weken.

Bij OSB of MCO pantoffels is de productietijd ongeveer 6 weken.

 

Kosten en vergoeding

Orthopedische pantoffels (alle uitvoeringen) worden meestal niet vergoed door de zorgverzekering. U betaalt de schoenen dus helemaal zelf. De kosten variëren tussen de €200,- en €350,- per paar, afhankelijk van o.a. de uitvoering en hoogte van de pantoffels. Bekijk de prijslijst Smeets Loopcomfort.

Omdat u de kosten zelf betaalt, krijgt u van ons een eerst een offerte. Wanneer u akkoord bent met de offerte, kunnen de orthopedische pantoffels voor u gemaakt worden. Na aflevering en betaling krijgt u uw orthopedische pantoffels in eigendom.

Inlopen

Gun uw voeten en pantoffels de gelegenheid om aan elkaar te wennen. Hoewel de aanpassingen over het algemeen hetzelfde zijn als in uw orthopedisch schoeisel, heeft het toch even tijd nodig. Onder andere omdat het leer zich nog aan uw voeten moet aan passen en de loopzool soepeler moet worden. Wij adviseren u gebruik te maken van het inloopschema dat u ontvangt van uw behandelaar.

Ervaart u problemen tijdens het inlopen van de schoenen? Neem dan meteen contact met ons op voor een afspraak.

Verzorging en onderhoud

Verzorging en onderhoud is van groot belang voor een optimaal draagcomfort en levensduur van uw orthopedische pantoffels.  Door uw orthopedische schoenen eenmaal per week te poetsen houdt u het leer mooi, soepel en in goede conditie. 

Gladde leersoorten onderhoudt u het beste met een schoencrème. Suède en nubuck houdt u mooi door af en toe op te borstelen met een suèdeborstel of nubuckblokje en regelmatig in te spuiten met beschermende en/of waterafstotende spray. 

Onder verzorging en onderhoud valt ook het afwisselen van uw orthopedische schoenen, hierdoor gaan u schoenen langer mee. Wij adviseren u daarom om dezelfde orthopedische schoenen niet langer dan 2 dagen achter elkaar te dragen. Op deze manier kan het andere paar orthopedische schoenen kan ‘luchten’. 

Het aan- en uittrekken van uw orthopedische schoenen heeft ook invloed op de levensduur van uw schoenen. Daarom adviseren wij bij het aan- en uittrekken van uw orthopedische schoenen de sluiting altijd volledig los te maken. Dat is gemakkelijker voor u en beter voor de schoen. Let bij het aantrekken van uw orthopedische schoenen op dat de hiel goed achterin de schoen zit en trek de sluiting stevig vast voor optimale ondersteuning van uw voeten. Ook raden wij u aan om een schoenlepel te gebruiken. Dit voorkomt vervormingen van uw orthopedische schoenen.

Uw orthopedische schoenen op tijd laten repareren verlengt ook de levensduur. Het is raadzaam om, vanwege eventuele garantie, reparaties aan uw orthopedische schoenen te laten uitvoeren door uw eigen orthopedisch schoentechnicus. Laat de hakken of zolen op tijd vervangen: te lang doorlopen op versleten hakken of zolen kan onherstelbare schade aanrichten aan uw orthopedische schoenen. Dit kan hogere reparatie kosten als gevolg hebben. Slijtage door normaal gebruik en door onzorgvuldig gebruik vallen niet onder de garantie. Herstel hiervan is voor eigen rekening.

Verder hebben we nog een aantal tips om uw orthopedische schoenen zo goed mogelijk te houden:

– Draag katoenen of wollen sokken of kousen. Vooral bij veel transpiratie. Verschoon deze dagelijks of vaker indien nodig;

– Was en controleer uw voeten dagelijks;

– Zet uw orthopedische schoenen nooit op of tegen een warmtebron om ze sneller te laten drogen. Wanneer u dat wel doet, kunnen de materialen dan vervormen of krimpen. Als uw schoenen erg nat zijn geworden, kunt u ze het beste laten drogen op kamertemperatuur met een prop absorberend (kranten)papier erin.

Wij geven voor 3 maanden garantie op de pasvorm van uw schoenen, mits de voet niet verandert. Wij geven 6 maanden garantie op het materiaal van uw schoenen, met uitzondering van ritsen.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details