Bekijk welke vergoedingen voor u gelden

Selecteer jouw verzekering

Bent u benieuwd naar uw vergoeding voor onze orthopedische oplossingen, zoals orthopedische schoenen of korsetten? Gebruik ons vergoedingenoverzicht om te zien welk gedeelte van de kosten uw zorgverzekeraar vergoedt in uw verzekeringspakket.

Alle verzekeraars

Vergoedingen van verzekeraars voor orthopedische oplossingen

Het zoeken naar de juiste orthopedische oplossingen, zoals orthopedische schoenen, semi-orthopedische schoenen, of prothesen, kan een cruciale stap zijn in het verbeteren van mobiliteit en levenskwaliteit. Een veel gestelde vraag is hoe deze essentiële hulpmiddelen worden vergoed door zorgverzekeraars. Gelukkig bieden veel verzekeraars vergoedingen voor orthopedische oplossingen, hoewel de voorwaarden en vergoedingen per verzekeraar kunnen verschillen.

Zoek een gecontracteerde aanbieder

Voor een vergoeding van orthopedische oplossingen is het vaak nodig dat je gebruikmaakt van diensten van een aanbieder die gecontracteerd is door uw zorgverzekeraar. Dit betekent dat de aanbieder afspraken heeft gemaakt met uw verzekeraar over de zorg die geleverd wordt en tegen welke prijs. Het rechtstreeks declareren van de kosten bij de verzekeraar vergemakkelijkt het proces. Gaat u naar een niet-gecontracteerde aanbieder, dan moet u mogelijk de kosten voorschieten en deze achteraf claimen bij uw verzekeraar.

Aanvullende verzekeringen

Orthopedische oplossingen worden vaak alleen vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Het is daarom belangrijk om de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering goed te bekijken. De mate van vergoeding en de voorwaarden kunnen sterk verschillen per verzekeraar en per type aanvullende verzekering. Informeer daarom altijd bij jouw zorgverzekeraar naar de specifieke vergoedingen voor orthopedische hulpmiddelen.

Eigen risico en eigen bijdrage

Het is ook van belang om te weten dat vergoedingen voor orthopedische oplossingen invloed kunnen hebben op uw eigen risico of dat er een eigen bijdrage gevraagd wordt. Sommige hulpmiddelen vallen onder de basisverzekering, waarbij het eigen risico aangesproken kan worden. Daarnaast kan voor bepaalde hulpmiddelen een wettelijke eigen bijdrage gelden. Controleer dit goed bij uw verzekeraar om niet voor verrassingen te komen te staan.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details