Orthopedische steunzolen

Orthopedische steunzolen zijn uitneembare zolen die u in uw schoenen plaatst. Onze behandelaren maken de zolen voor u op maat. De zolen vervangen het inlegzooltje dat standaard in uw schoenen zit.

Heeft u last van uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug? Dan is een bezoek aan een professional een goed idee. Dit kan bij een van onze orthopedisch schoenmakers, orthopedisch technologen of podotherapeuten (hierna behandelaar genoemd). Zij behandelen klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van voeten en/of benen, een afwijkende voetstand of een verkeerd looppatroon waardoor bijvoorbeeld overbelasting van een spier of gewricht kan ontstaan.

Wat zijn orthopedische steunzolen?

Orthopedische steunzolen bieden ondersteuning aan uw voeten en kunnen van grote invloed zijn op het verminderen van pijnklachten in uw voeten, knieën, benen, heupen en lage rug. Onze behandelaren zijn gespecialiseerd in het maken van orthopedische zolen op maat. Dit betekent dat we de zolen volledig aanpassen aan de vorm en functie van uw voeten, zodat ze optimaal ondersteunen en bijdragen aan het verminderen van uw klachten.

Proces van aanmeten tot en met nacontrole 

Eerste afspraak
Voordat uw behandelaar orthopedische steunzolen kan aanmeten, voert hij of zij een voetenonderzoek uit. Hierbij kijkt uw behandelaar naar de stand van uw voeten, de bewegingsmogelijkheden en eventuele afwijkingen. Uw behandelaar maakt hierbij gebruik van geavanceerde technologieën, zoals 3D-scanning en CAD-software.

Vervolgens maken we de orthopedische steunzolen op maat. Hierbij maken we gebruik van verschillende materialen, afhankelijk van uw specifieke behoeften en wensen. Zo kunnen we bijvoorbeeld kiezen voor materialen die extra demping bieden, of juist voor materialen die extra ondersteuning bieden.

Steunzolen ophalen
Uw eerste paar orthopedische steunzolen komt u op afspraak afhalen om zo gelijk de steunzolen te passen. Hierbij kijkt uw behandelaar of de steunzolen goed aansluiten op uw voeten en of ze de juiste ondersteuning bieden. Indien nodig kunnen we nog aanpassingen doen, zodat de zolen perfect aansluiten op uw voeten. Ook krijgt u een op uw situatie afgestemd inloopadvies en wordt er een controle afspraak gepland voor na 6 tot 8 weken.

Controle afspraak
Tijdens de controle afspraak bespreekt uw behandelaar met u hoe het inlopen is gegaan en of er nog verbeterpunten zijn. Hieraan zal dan gewerkt worden. 

Handige informatie

Levertijd

De levertijd van een paar orthopedische steunzolen bedraagt 2 weken. 

Kosten en vergoeding

De kosten van steunzolen varieert vanaf €205,85. Dit hangt af van het type steunzool en afspraaktype. Bestelt u bijvoorbeeld een herhalingspaar steunzolen online, dan zijn de consultkosten lager dan tijdens een afspraak. De kosten worden altijd met u besproken. Voor de huidige prijslijst van Smeets Loopcomfort: klik hier.

Orthopedische steunzolen kunnen worden vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Informeer hierover bij uw zorgverzekering. Op onze vergoedingen pagina vindt u een indicatie van de kosten die vergoed worden (hier kunt u geen rechten aan ontlenen).

Inlopen

Het dragen van orthopedische steunzolen moet opgebouwd te worden. Wij adviseren u de zolen te dragen totdat deze niet meer lekker zitten en ze dan uit te doen. De volgende dag draagt u de zolen opnieuw. Het dragen van orthopedische zolen kan in het begin wennen zijn. Spierpijn klachten in de voeten, benen en/of rug en het gevoel hebben op vreemde bobbels te lopen, kunnen hierbij voorkomen. Na 2 weken zou u helemaal aan de zolen gewend moeten zijn en zullen de spierpijn klachten verdwenen zijn. Mochten er na deze 2 weken toch nog spierpijn klachten bestaan of ervaart u andere irritatie aan de voeten, neem dan contact met ons op. Mogelijk is er enige aanpassing aan de zolen nodig. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Verzorging en onderhoud

Belangrijk: u kunt de zolen niet wassen! Wanneer u niet wilt dat uw zolen vies worden, kunt u gebruik maken van een voetsokje/kousenvoetje. Deze trekt u over de zolen heen, zodat deze minder kans hebben om nat of vies te worden. 

Mochten uw zolen toch nat zijn geworden, dan mag u deze nooit op de verwarming laten drogen. De zolen zullen dan gaan vervormen/krullen door de warmte. Wat u wel kunt doen om uw zolen te laten drogen: haal ‘s nachts de steunzolen uit uw schoenen en leg deze naast uw schoenen. Op deze manier kunnen de schoenen en steunzolen beter kunnen luchten en drogen. 

Onder verzorging en onderhoud valt ook het afwisselen van uw schoenen, zo gaan uw schoenen langer mee. Wij adviseren u om dezelfde schoenen niet langer dan twee dagen achter elkaar te dragen, zo hebben de schoenen de tijd om te ‘luchten’.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details