Overname Hofleverancier Smeets loopcomfort door de RondOm Lopen Groep

Foto: Alisia Velings
Van links naar rechts: Edith König, Thijs Smeets (Smeets loopcomfort), Ellen Nuijten, Marly van Gestel (RondOm Lopen Groep)

Per 14 juli 2023 neemt de RondOm Lopen Groep, Smeets loopcomfort over. Smeets loopcomfort is een gerenommeerd bedrijf dat medische orthopedisch hulpmiddelen vervaardigt op het gebied van voeten, schoenen en bewegen. Binnen de RondOm Lopen Groep, een landelijke zorgorganisatie, werken verschillende bedrijven in synergie met elkaar samen om “zoveel mogelijk mensen te helpen zo lang mogelijk goed te laten lopen”.

Over Smeets Loopcomfort

Na 117 jaar het familiebedrijf verkopen is een bijzondere en emotionele beslissing waar de ondernemers Thijs Smeets en Edith König, goed over hebben nagedacht. Zij gooien het roer om, nu duidelijk is dat de opvolging op korte termijn, niet uit de familie komt.

Om een nieuwe stap te kunnen maken in hun persoonlijke ontwikkelingen hebben zij besloten hun bedrijf over te dragen aan de RondOm Lopen Groep. Een logische keuze, aangezien de bedrijven al sinds 2018 intensief samenwerken en dezelfde missie nastreven: ‘zoveel mogelijk mensen helpen om zo lang mogelijk goed te lopen. Een belangrijke maatschappelijke doelstelling, want: mensen die goed kunnen lopen zullen meer bewegen, actiever en gezonder zijn, waardoor ze beter kunnen deelnemen aan de samenleving’.

Met de RondOm Lopen Groep als toonaangevende opvolger wordt de medische hulpmiddelenzorg goed overgedragen en is de continuïteit van de onderneming gewaarborgd, waardoor alle cliënten verzekerd zijn van goede zorg.

Over de RondOm Lopen Groep

De RondOm Lopen Groep is een zorgorganisatie met meer dan 300 praktijklocaties door heel Nederland. Het bekendste bedrijf binnen de groep is Rondom Podotherapeuten. Rondom is één van de grootste podotherapeutische organisaties in Nederland en is al 40 jaar actief in het podotherapeutisch werkveld. Omdat de RondOm Lopen Groep ernaar streeft om zoveel mogelijk mensen, ook mensen met zeer complexe voetproblemen, zo lang mogelijk goed te laten lopen, kondigden zij dit jaar aan hun bedrijfsactiviteiten te willen uitbreiden met orthopedie. Na diverse gesprekken en een uitgebreid onderzoek, blijkt een overname van Smeets loopcomfort, een logische stap voor beide partijen.

Met de overname van Smeets loopcomfort wordt het zorgpakket van de RondOm Lopen Groep sterk uitgebreid; van aanpassingen aan confectieschoenen tot orthopedische schoenen en van (sport)orthesen tot rugbraces. Ook volledig op maat gemaakte en ISO- gecertificeerde veiligheidsschoenen behoren tot het pakket. In de schoenwinkel in Sittard kunnen mensen terecht voor goed schoenadvies, ook als ze geen voetproblemen hebben.

Gedeelde visie

De RondOm Lopen Groep deelt met Smeets Loopcomfort de visie om de specialistische vakkennis van de orthopedisch vakmensen op Nederlandse bodem te houden. Geen fabriek in China of India, maar een eigen productieplaats in Sittard met betrokken en bevlogen vakmensen. Alle werknemers van Smeets loopcomfort behouden hun baan, dit is één van de voorwaarden van het intensieve overnametraject. Zo blijft de regie op het productieproces en de kwaliteit van de medische hulpmiddelen gewaarborgd.

Weinig gevolgen

Voor de cliënten en stakeholders van Smeets loopcomfort zal de overname niet veel gevolgen hebben. Alle gemaakte afspraken blijven staan, de contactpersonen blijven hetzelfde en de spreekuurlocaties blijven onveranderd. De orthopedisch schoentechnici, orthopedisch technologen en de overige werknemers blijven werkzaam. Ook de productie van de hulpmiddelen loopt gewoon door. De hulpmiddelen worden vervaardigd door dezelfde specialistische vakmensen op dezelfde locaties.

Met RondOm Lopen Groep als toonaangevende opvolger, wordt de medische hulpmiddelenzorg goed overgedragen en zijn alle cliënten verzekerd van goed zorg.

De uitverkoop in onze schoenwinkel is gestart!

Geniet van onze kortingen: tot 70% korting op vele dames en heren confectie schoenen.

Graag tot ziens in onze winkel. De koffie/thee staat klaar!

Bezoekadres schoenwinkel: Lissabonlaan 10, Sittard

Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur

Zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur

Gratis Parkeren en auto opladen

NIEUWE COLLECTIE gearriveerd!

DE NIEUWE COLLECTIE dames en heren schoenen is gearriveerd in onze schoenwinkel ! Vlotte modellen die veelal ook geschikt zijn voor losse zolen.

Bezoekadres: Lissabonlaan 10 in Sittard (tegenover het Fortuna stadion). Gratis parkeren en auto opladen.

Openingstijden winkel: Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur. Zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur

Kom vrijblijvend kijken naar onze schoenen, sjaals en tassen. Wij helpen u graag!

Goedkeuring NZA

De RondOm Lopen Groep heeft overeenstemming bereikt over een overname van Smeets Loopcomfort. Smeets Loopcomfort is een gerenommeerd bedrijf dat medisch orthopedische hulpmiddelen op het gebied van voeten, schoenen en bewegen, vervaardigt. Binnen de RondOm Lopen Groep, een landelijke zorgorganisatie, werken verschillende bedrijven in synergie met elkaar samen om ‘zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk goed te laten lopen’.

Hulp voor klanten van OIM en Penders voetzorg (faillissement)

Indien u op zoek bent naar een nieuwe leverancier, bij u in de buurt, dan kunnen wij de zorgtaken omtrent het leveren van producten en diensten overnemen indien u dat wenst.

Wilt u een product bij ons bestellen?

Als u een product/hulpmiddel bij ons wil bestellen dan bent u voor Smeets loopcomfort een nieuwe klant en zullen wij uw zorgvraag en wensen afstemmen tijdens een persoonlijk consult op één van onze vele locaties.

Om u goed te kunnen helpen, hebben wij onderstaande gegevens nodig om uw hulpmiddel te kunnen aanvragen en declareren bij uw zorgverzekeraar:

  1. Een actueel medisch voorschrift (verwijzing) van de behandelend arts waarop oa. de medische indicatie en het type hulpmiddel vermeld staan
  2. Voorletter(s), achternaam, adres, telefoonnummer en e-mailadres  
  3. BSN-nummer
  4. Naam van uw zorgverzekeraar en polisnummer
  5. Soort hulpmiddel dat u via de andere leverancier heeft ontvangen (indien van toepassing). Bijvoorbeeld: (semi)orthopedische schoenen, steunzolen, orthesen, verbandschoenen, aanpassing aan confectieschoenen.
  6. Afleverdatum van het laatst en voorlaatst geleverde hulpmiddel, via de andere leverancier (indien van toepassing)  

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op. Telefoonnummer: 046-47 46 45 1,  

e-mail: info@loopcomfort.nl

Magazijnuitverkoop korting tot 80%

Heeft u nieuwe schoenen nodig? Profiteer dan van onze kortingen tot 80%! Wij zijn gestart met de grote magazijnuitverkoop in onze schoenwinkel. Bezoek onze winkel en sla uw slag! Onze A-merken in de uitverkoop, oa: Cycleur de luxe, Durea, Finn comfort, Hartjes, Hassia,  Mephisto, Solidus, Waldlaufer.

Graag tot ziens, wij helpen u graag! 

Schoenwinkel bezoeken? 

Bezoekadres schoenwinkel: Lissabonlaan 10, Sittard. Openingstijden schoenwinkel >

NIEUWE COLLECTIE NAJAAR 2022

DE NIEUWE COLLECTIE dames en heren schoenen is gearriveerd! Vlotte modellen die veelal ook geschikt zijn voor losse zolen…

Overzicht zorgverzekeraars en vergoedingen orthopedische schoenen 2022

Hoe is de vergoeding van mijn orthopedische schoenen in 2022 geregeld? Moet ik wachten op toestemming van mijn zorgverzekering?

Diabetes Mellitus: voorkomen Ulcera en/of bevorderen van genezingsproces Ulcera

Binnen Smeets Loopcomfort wordt gebruik gemaakt van voetdrukmetingen. Pedar: Dynamic pressure distribution inside the footwear. Met deze tool kunnen plantaire drukken gemeten worden. De drukken worden plantair gemeten door een inlegzool met electronen tussen de voet en het voetbed/inlay te plaatsen. Vervolgens wordt er een afstand afgelegd en kunnen de drukken exact gelokaliseerd worden.

Steunzolen ACTIE 2e paar steunzolen 50% korting

Bij het gelijktijdig bestellen van twee paar steunzolen, krijgt u het 2e paar steunzolen voor de helft van de prijs…