Voor werkgevers

Iedereen wil prettig en veilig werken, veiligheidsschoeisel speelt daar een belangrijke rol in. Helaas kunnen medewerkers zich toch bij u melden met (pijn)klachten aan hun voeten, knieën, heupen of rug. 

Veelal kunnen deze klachten verlicht of zelfs verholpen worden door een (orthopedisch) hulpmiddel of dienst. U en uw werknemers kunnen hiervoor bij Smeets Loopcomfort terecht. Dit kan bijvoorbeeld door gecertificeerde steunzolen, maar ook confectie of maatwerk veiligheidsschoeisel, een enkel- of kniebrace, aanpassingen aan de bestaande veiligheidsschoenen of een behandeling door een medisch pedicure of podotherapeut.

Veiligheidsschoenen en steunzolen

Het is belangrijk om de voeten van uw medewerkers te beschermen tijdens hun werkzaamheden. Helaas is het bekend dat als schoenen niet lekker zitten, ze niet graag gedragen worden. Dit kan gevaarlijke situaties en zelfs ongelukken veroorzaken. Daarnaast is er een duidelijk verband tussen (slecht) schoeisel en gezondheid gerelateerde problemen, zoals voet- knie- heup- en rugklachten. Daarom is de pasvorm van veiligheidsschoenen belangrijk, zorg dat de schoenen meteen lekker zitten. Het draagcomfort kan nog verhoogd worden door gecertificeerde confectie-inlegzolen of gecertificeerde steunzolen te gebruiken. 

Sokken van een goede kwaliteit en pasvorm leveren ook een bijdrage aan het draagcomfort. Kortom, de beste veiligheids- of werkschoenen, is de schoen die het beste past bij u en uw voet.

Als uw medewerker ook privé steunzolen draagt, is het ten zeerste aan te raden om ook in de veiligheidsschoenen steunzolen te dragen. Dit mag echter NIET dezelfde zijn. 

Steunzolen in veiligheidsschoenen moeten namelijk aan strenge wet- en regelgeving voldoen, net zoals de veiligheidsschoenen. De veiligheidsschoenen, de steunzolen en de combinatie hiervan moeten allemaal gecertificeerd zijn. Veranderd hier iets in, bijv. andere veiligheidsschoenen, dan kan de certificering vervallen.

Onze werkwijze

Voorafgaande aan de afspraak vragen wij u het formulier ‘eisen orthopedisch veiligheidsschoeisel of -steunzolen’ in te vullen en deze naar ons te mailen (via info@loopcomfort.nl) of mee te geven aan uw medewerker naar de afspraak. Zo weten we meteen aan welke eisen de veiligheidssteunzolen of – schoenen moeten voldoen. Orthopedische veiligheidsschoenen en – steunzolen (alle uitvoeringen) worden niet vergoed door de zorgverzekering. Om toch in aanmerking te komen voor een vergoeding is er een mogelijkheid voor het indienen van een aanvraag bij het UWV. Dit dient u of uw medewerker te doen. Dit weten wij graag zo snel mogelijk, zodat de offerte voor het UWV in orde gemaakt kan worden, zodat u of uw medewerker meteen de aanvraag kan doen. Het is belangrijk dat de aanvraag snel gedaan wordt omdat het soms weken duurt voordat u antwoord heeft. 

U kunt er als werkgever ook voor kiezen om de orthopedische veiligheidsschoenen of -steunzolen te vergoeden. Er wordt dan een offerte naar u gestuurd a.d.h.v. het ingevulde formulier ‘eisen orthopedisch veiligheidsschoeisel of -steunzolen’  en bij goedkeuring worden de orthopedische veiligheidsschoenen of -steunzolen gemaakt.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details