Orthopedisch schoenmaker

Wat is een orthopedisch schoenmaker?

Een orthopedisch schoenmaker is een paramedicus en is gespecialiseerd in het aanmeten, maken en aanpassen van schoenen, voor patiënten met voet- of mobiliteitsproblemen. Dit wordt ook wel orthopedische schoentechniek (afgekort OST) genoemd. Dit is vooral voor patiënten met platvoeten, holvoeten, hallux valgus (scheefstaande grote teen) of andere voet-gerelateerde aandoeningen. Een orthopedisch schoenmaker maakt gebruik van verschillende technieken en materialen om schoenen op maat te maken die de voet optimaal ondersteunen en het loopcomfort vergroten. Onze orthopedisch schoenmakers werken nauw samen met een podotherapeut of orthopedisch chirurg om ervoor te zorgen dat de schoenen perfect aansluiten op de voetproblemen van de patiënt.

Wat doet een orthopedisch schoenmaker?

Een orthopedisch schoenmaker is een specialist die schoenen en andere orthopedische hulpmiddelen maakt om voetproblemen, waaronder pijnlijke voeten, houdingsproblemen of zelfs rugpijn, te corrigeren of te verlichten. Orthopedisch schoenmakers werken nauw samen met podotherapeuten, orthopedische chirurgen en andere gezondheidszorgprofessionals om individuele oplossingen te bieden voor patiënten met een breed scala aan voet- en enkelproblemen.

Schoenen en orthopedische hulpmiddelen

Een orthopedisch schoenmaker is gespecialiseerd in het maken van schoenen en andere orthopedische hulpmiddelen die zijn aangepast aan de individuele voetproblemen van de patiënt. Ze maken hierbij gebruik van geavanceerde technologieën, zoals 3D-scanning en CAD-software, om de exacte pasvorm en functionaliteit van elk hulpmiddel te garanderen. 

Naast het maken van op maat gemaakte schoenen, geven orthopedisch schoenmakers ook advies over welke schoenen het beste kunnen worden gedragen bij bepaalde voetproblemen. Dit kunnen (semi)orthopedische schoenen of confectieschoenen zijn. Indien nodig, kan de orthopedisch schoenmaker ook schoenpassingen uitvoeren. Ook kunnen er orthopedische steunzolen gemaakt worden die zijn aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt.

Alles over schoenen

Orthopedische schoenmakers hebben een uitgebreide kennis van de anatomie en biomechanica van de voet en de enkel, evenals van de materialen en technieken die worden gebruikt bij het maken van orthopedische schoenen. Ze doen ook aanpassingen of reparaties aan bestaande orthopedische schoenen.  

Een orthopedisch schoenmaker weet álles over schoenen!

Houdingsproblemen

Een orthopedisch schoenmaker kan ook hulp bieden bij het oplossen van houdingsproblemen. Door middel van het gebruik van speciale technieken en materialen, kunnen ze schoenen maken die de juiste ondersteuning bieden en de houding verbeteren. Dit kan helpen bij het verminderen van rug- en gewrichtspijn, en het voorkomen van verdere problemen. Meer informatie over wanneer u terecht kunt bij een orthopedisch schoenmaker.

Voetproblemen

Als u last heeft van voetproblemen of andere problemen die verband houden met de voeten, is het raadzaam om een orthopedisch schoenmaker te raadplegen. Ze kunnen u helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor uw specifieke probleem en kunnen u adviseren over de beste schoenen en zolen voor uw voeten.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details