Wanneer naar een orthopedisch schoenmaker?

Een orthopedisch schoenmaker een specialist op het gebied van het maken van op maat gemaakte schoenen om een breed scala aan voetproblemen en aandoeningen te behandelen. Als u last heeft van bepaalde klachten of aandoeningen, kan het bezoeken van een orthopedisch schoenmaker u helpen om deze problemen op te lossen of te verminderen.

Last van voetproblemen of (voet) aandoeningen

Heeft u last van voetproblemen, voetaandoeningen of andere aandoeningen die u voeten of lopen beïnvloeden? Dan kunt u een bezoek brengen aan een van onze orthopedisch schoenmaker. Enkele voorbeelden van voetproblemen en aandoeningen waarvoor patiënten onze orthopedisch schoenmakers bezoeken zijn:.

Voorbeeldklachten

  • Platvoeten of holvoeten: als u platvoeten of juist een holvoeten heeft, kan dit leiden tot pijn en ongemak tijdens het lopen. Een orthopedisch schoenmaker kan steunzolen of schoenen ontwerpen en maken die extra ondersteuning of correctie bieden en uw voeten in een gezonde positie houden.
  • Hallux valgus (scheve grote teen): een hallux valgus, ook wel bekend als een scheve grote teen, kan erg pijnlijk zijn en problemen veroorzaken bij het dragen van gewone schoenen. Orthopedische schoeisel met extra ruimte bij de “knobbel” kunnen verlichting bieden en de druk op de gehele voet verminderen.
  • Diabetisch gerelateerde voetproblemen: diabetes kan leiden tot zenuwbeschadiging en verminderde doorbloeding in de voeten, wat kan resulteren in gevoelloosheid, infecties en wondjes. Orthopedische schoenen met extra bescherming en ondersteuning kunnen de voeten beschermen en helpen bij het voorkomen van verdere complicaties.
  • Reumatische aandoeningen: reumatische aandoeningen zoals artritis en artrose kunnen leiden tot pijn en ontsteking in de voeten en enkels. Orthopedische schoenen kunnen helpen bij het ondersteunen van de gewrichten en het verminderen van pijn en ontsteking.
  • Pijn in de voeten of benen: pijn in de voeten, enkels, knieën of heupen kan duiden op een probleem met de manier waarop iemand loopt of staat. Een orthopedisch schoenmaker kan individueel ontworpen schoenen of steunzolen maken die de druk op de voeten en/of benen verminderen en hierdoor de pijn helpen verlichten.
  • Een afwijkende looppatroon: door de juiste schoenen of steunzolen te dragen, kan een looppatroon worden gecorrigeerd. Hierdoor veranderd de druk op je voeten en benen waardoor pijnklachten verminderen. Een orthopedisch schoenmaker kan u hierbij helpen.
  • Ouderdom: naarmate we ouder worden, veranderen onze voeten en kunnen we problemen krijgen met lopen of staan. Een orthopedisch schoenmaker kan schoenen of steunzolen maken die speciaal zijn ontworpen om de voeten van oudere mensen te ondersteunen en de druk te verminderen.
  • Andere voet- en enkelproblemen: er zijn tal van andere voet- en enkelproblemen waarbij orthopedische schoenen uitkomst kunnen bieden, zoals hielspoor, peesontstekingen, enkelinstabiliteit, en meer. Een orthopedisch schoenmaker kan samen met uw arts werken om de juiste schoenen te ontwerpen die passen bij uw specifieke behoeften.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details