Veelgestelde vragen
Wat wordt er bedoeld met eerste-, tweede en anderhalve-lijnszorg?
Deze termen worden veel gebruikt binnen de gezondheidszorg. Het belangrijkste kenmerk van de eerstelijnszorg is de toegankelijkheid. Zonder (door)verwijzing heeft iedereen toegang tot deze zorg. Onder eerstelijnszorg valt bijvoorbeeld huisartsenzorg, tandartsen en fysiotherapie. Tweedelijnszorg is alleen toegankelijk met een (door)verwijzing van de huisarts. Denk hierbij aan specialistische medische zorg in het ziekenhuis, zoals een orthopeed of […]
Hoe onderhoud ik mijn schoenen het beste?
Om uitdroging van het leer te voorkomen en het materiaal zo soepel en comfortabel mogelijk te houden, dient u uw schoenen minimaal een keer per week te behandelen met een geschikt onderhoudsproduct. Daarnaast valt het aan te raden de schoenen eens per 2 weken water- en vuilafstotend te behandelen.
Hoe zit het precies met het eigen risico en orthopedische schoenen?
Orthopedische schoenen (OSA, OSB, MCO, VLOS) komen ten laste van uw eigen risico. De hoogte van uw eigen risico kunt u terugvinden in uw polisvoorwaarden. Of u een eigen risico moet betalen, is afhankelijk van hoeveel zorg u al gebruikt heeft in hetzelfde kalenderjaar. Bij uw zorgverzekeraar kunt u de hoogte en stand van uw […]
Worden mijn orthopedische schoenen vergoed?
Op orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering, mist aan alle criteria voldaan wordt. Hierdoor is het eigen risico van toepassing. Daarnaast is er een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage voor orthopedische schoenen (OSA), semi-orthopedische schoenen (OSB), orthopedische schoenen conform modulair concept (MCO), voorlopige orthopedische schoenen (VLOS). Bekijk uw eigen polisvoorwaarden of bekijk de vergoedingenpagina.
Hoe zit het precies met mijn eigen bijdrage bij orthopedische schoenen?
Voor orthopedische schoenen (OSA, OSB, MCO, VLOS) geldt de eerder genoemde wettelijke eigen bijdrage en kan per kalenderjaar wijzigen. Voor 2024 is dit vastgesteld op €130,- per paar schoenen vanaf het 16e levensjaar. Ben je jonger dan 16? Dan is de eigen bijdrage vastgesteld op €65,- per paar schoenen. De betaling van de eigen bijdrage is verschillend […]
Ik ben aanvullend verzekerd, krijg ik mijn eigen bijdrage (deels) vergoed?
Enkele zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de eigen bijdrage vanuit een aanvullende verzekering. Kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden voor de vergoedingen of vraag het aan uw zorgverzekeraar. Bekijk onze website voor een overzicht.
Heb ik vooraf toestemming nodig van de zorgverzekeraar?
Bij sommige verzekeraars heeft u van tevoren toestemming nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden voor de vergoedingen of de verzekeringspagina. Uw behandelaar zal u hierover ook inlichten. Mocht er toestemming nodig zijn, regelen wij deze aanvraag voor u.
Heb ik een verwijzing van een arts nodig?
Ja, u heeft een verwijzing nodig van een arts of podotherapeut. Dit is per zorgverzekering verschillend. Kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden voor de vergoedingen of ons verzekeringspagina.
Krijg ik mijn orthopedisch schoeisel het in eigendom of in bruikleen?
Na levering en betaling van het eigen risico en de eigen bijdrage zijn de schoenen uiteraard uw eigendom.
Mis onze nieuwtjes nooit
Aanmelden voor de nieuwsbrief