Medisch pedicure

logo-provoetOnze medisch pedicuren hebben naast de basisopleiding de studie ‘medisch pedicure’ doorlopen. Naast het behandelen van de diabetische en/of reumatische voet mogen zij alle soorten risicovoeten behandelen. De zogenaamde risicovoeten kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van diabetes, reuma, hart- en vaatziektes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. De (medisch) pedicure is speciaal opgeleid voor de behandeling van deze doelgroepen. Zij beschikken over specialistische technieken (antidruktechnieken door middel van vilt, nagelregulatie, het plaatsen van nagelbeugels, nagelreparatie) waarmee zij complexere voet- en nagelproblematiek kunnen behandelen.

Onze pedicuren werken nauw samen met onze podotherapeuten en andere disciplines. Bij ernstige klachten of specifieke medische aandoeningen, zal uw pedicure u dan ook gericht doorverwijzen naar een podotherapeut of huisarts.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een “pedicure” en een “medisch pedicure”?

De medisch pedicure is breder opgeleid en bevoegd om patiënten met een medische indicatie te behandelen. Bijvoorbeeld: Diabetisch Mellitus (DM) , Reuma en Vaatproblemen. Zorgverzekeraars eisen voor deze behandelingen meer bijscholing om kwaliteit en vergoeding te waarborgen.

Wordt de behandeling vergoed?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen voor diabetici en reumapatiënten in aanvullende pakketten. Diverse zorgverzekeraars vergoeden alle behandelingen van de medisch pedicure. Hierbij is een verwijzing van uw huisarts of specialist noodzakelijk. Raadpleeg vooraf uw zorgverzekeringspolis.

Waarom naar de pedicure?

Voetproblemen worden voorkomen en behandeld bij een bezoek aan de (medisch) pedicure. Regelmatig bezoek aan de pedicure geeft het beste resultaat.

Wat kan ik verwachten?

De behandelingen van een medisch pedicure zijn zeer divers. U kunt hierbij denken aan het behandelen van (schimmel)nagels en nagelomgeving, ingegroeide teennagels, kloven, verwijderen van likdoorns en eelt. En natuurlijk advies over voetverzorging. Tip: Op onze locatie in Sittard kunt u nu ook terecht voor een Foxlaser behandeling tegen hardnekkige schimmelnagel(s).

Mijn vraag staat er niet bij

We proberen zoveel mogelijk te anticiperen op uw vragen. We begrijpen dat we niet alle vragen online kunnen beantwoorden. Bel ons in dat geval op 046 – 47 46 45 1 of neem contact met ons op. Wij helpen u graag…