steunzolen

Klachten aan uw voeten, benen, rug, nek of schouder kunnen worden behandeld met steunzolen. Het werkingsgebied van deze zolen strekt immers verder dan alleen de voet. Uw voeten staan aan de basis van uw gehele lichaam en worden een groot deel van de dag zwaar belast. Niet vreemd dus dat zoveel mensen gebaat zijn bij steunzolen!

De huidige steunzolen hoeven niet meer “oubollig”, stijf en hard te zijn. Aanmeettechnieken, materialen, en fabricagemethoden staan tegenwoordig op een hoog niveau. Ook de schoenhandel is goed ingesteld op het dragen van steunzolen. Er is steeds meer keuze in modieuze schoenmodellen waar deze zolen in gedragen kunnen worden.

Veelgestelde vragen

Steunzolen worden veelal aangemeten op advies of verwijzing van uw huisarts, orthopeed, fysiotherapeut of sportarts omdat u bepaalde klachten of een bepaalde aandoening heeft. Ook kunt u zelf initiatief nemen om steunzolen te laten aanmeten. U kunt bij ons een gratis advies afspraak maken.

Steunzolen ondersteunen de gewrichten, banden en kapsels van de voet. Onze steunzolen kunnen:

  • Spanningen van één of meerdere spiergroepen verlichten
  • Uw voetstand corrigeren
  • Uw lichaamshouding verbeteren en/of versterken
  • De druk onder uw voeten egaal verdelen (bijv. bij hielspoorklachten)
  • Uw looppatroon verbeteren
  • Rugklachten verminderen

Afhankelijk van het type, het model en de lengte van de steunzolen, liggen de kosten veelal rond €179,00– €199,00 (prijzen 2023). In uitzonderlijke gevallen zal de prijs hoger uitvallen. De exacte prijs kan bepaald worden na het aanmeten van de zolen.

Bij diverse zorgverzekeraars is het mogelijk om betreffende factuur in te dienen en een (gedeeltijke) vergoeding te ontvangen vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polis.

Kijk op onze pagina vergoedingen voor uitgebreidere en actuele informatie omtrent de vergoedingen voor aanvullende verzekeringen per verzekeraar.

Uw zolen gaan gemiddeld 2 tot 3 jaar mee. Afhankelijk van het onderhoud en de intensiteit van belasting kan dit meer of minder zijn. Indien de boven en/of onderdekjes versleten zijn, is het mogelijk om deze te laten vernieuwen. Het is raadzaam om u steunzolen jaarlijks te laten controleren op functionaliteit.

Normaliter kunnen de zolen ook ingezet worden bij sport. Wel dient opgemerkt te worden dat reguliere steunzolen uit ander materialen worden opgebouwd dan sportsteunzolen.

Over het algemeen is een sportsteunzool opgebouwd uit andere hardheden (shore waarden). Zo heeft bijvoorbeeld een hardloper een ander zool nodig dan een tennisser . Daarnaast speelt de intensiteit waarmee men de sport beoefent ook een rol . Een vrijetijdssporter belast voeten normaliter minder dan een profsporter. Daarmee is ook nog een keer het bewegingspatroon van de sporter bepalend . Hoe loopt deze ? We kunnen dus pas bepalen welke steunzool we maken nadat we deze zaken in kaart gebracht hebben. Pas na een grondige anamnese en bestudering van het looppatroon, wordt bepaald welk type zool geschikt is voor de betreffende persoon.

Op onze locatie in Sittard (Lissabonlaan 10) kunt u terecht voor modieuze comfortschoenen die geschikt zijn voor steunzolen. In deze schoenen zitten uitneembare confectie voetbedden verwerkt welke vervangen kunnen worden door steunzolen. Ook kunt u bij ons terecht voor slippers of sandalen op maat waarin uw eigen voetbedden vast verwerkt worden

De levertijd* van steunzolen bedraagt ongeveer twee weken.

*De vermelde levertijden zijn indicatieve levertijden. Feestdagen, vakanties en vertragingen in de aanlevering van materialen door toeleveranciers kunnen de hierboven genoemde levertijd verlengen. Wij streven ernaar om u hierover tijdig te informeren.

We proberen zoveel mogelijk te anticiperen op uw vragen. We begrijpen dat we niet alle vragen online kunnen beantwoorden. Bel ons in dat geval op 046 – 47 46 45 1 of neem contact met ons op. Wij helpen u graag…