(semi) orthopedische schoenen

Veel mensen hebben een negatief beeld over dit type schoeisel terwijl 95% van deze schoenen niet meer opvallen in het huidige straatbeeld. Het is niet meer van deze tijd om nog met pijn aan de voeten te blijven lopen.

Orthopedische schoenen zijn er in twee soorten:

Semi orthopedische schoenen (type: OS-B)

Semi orthopedische schoenen worden seriematig vervaardigd en worden vanuit een standaardmodel aangepast aan de voet. Deze schoenen worden ingezet als gewone confectieschoenen niet meer voldoende passen doordat de voeten meer ruimte nodig hebben in de schoen dan in confectieschoenen mogelijk is.

Orthopedische schoenen (type: OS-A)

Orthopedische schoenen zijn volledig individueel op maat gemaakte schoenen die worden ingezet indien semi orthopedische schoenen niet voldoende adequaat zijn om de voetklachten te verlichten of te verhelpen. In deze schoenen kunnen allerlei voorzieningen ingebouwd worden zoals bijvoorbeeld enkelverstevigingen.

Smeets loopcomfort heeft een eigen ontwerpatelier waardoor wij extra aandacht kunnen besteden aan de modieuze aspecten indien u dat wenst. Wij bieden u een enorme keuze in materialen, kleuren en modellen. Hierdoor kunt u in veel gevallen uw schoenen zelf samenstellen. Onze behandelaars luisteren graag naar uw wensen en adviseren u over de mogelijkheden.

Catalogus schoenmodellen

Schoen- en modelkeuze orthopedische schoenen

Bij helemaal op maat gemaakte schoenen (orthopedische schoenen) kunt u kiezen uit een uitgebreide collectie schoenmodellen die speciaal zijn ontwikkeld om op maat gemaakt te kunnen worden. De schoentechnicus helpt u bij het maken van de juiste keuze. Door gebruik te maken van moderne technieken zijn er tal van mogelijkheden om de schoenen naar wens te vervaardigen.

Om u een beeld te kunnen geven van de mogelijkheden van ons ontwerpatelier, hebben wij een schoencatalogus gemaakt die onze behandelaars ook gebruiken om voorbeelden van schoenmodellen te kunnen laten zien. Neem gerust een kijkje en houdt er rekening meer dat het voorbeelden zijn van op maat gemaakte schoenen voor cliënten. Onze specialisten adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden.

Klik op onderstaande afbeelding voor: de catalogus schoenmodellen (orthopedische schoenen).

Veelgestelde vragen

Indien u een of meer van de onderstaande indicaties heeft:

·         Een beenlengteverschil van meer dan 4 cm

·         Het ontbreken van delen van de voet

·         Het dragen van beugels of bijzondere binnenschoenen

·         Ernstige anatomische afwijkingen en functiestoornissen van de voet

·         Afwijkingen ten gevolge van gevoeligheid- en circulatiestoornissen van de voet

Zaken als gebruiksduur, vergoedingen en eigen bijdrage worden primair geregeld in de wettelijke “Regeling Hulpmiddelen 1996”. In het algemeen komen aanvragen voor (semi) orthopedische schoenen, steunzolen, verband- en revalidatieschoenen voor vergoeding in aanmerking, mits er sprake is van de juiste medische indicatie. Specifieke vragen kunt u het beste voorleggen aan uw eigen zorgverzekeraar. De verschillende zorgverzekeraars passen de Regeling Hulpmiddelen 1996 op hun eigen manier toe.

De eigen bijdrage verschilt per zorgverzekeraar en polis. De wettelijk vastgestelde eigen bijdrage voor 2022 is €124,00  voor volwassenen en €62  voor kinderen tot 16 jaar. De eventuele aanvullende vergoeding hierop wordt bepaald door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg uw polis!

Kijk op onze pagina vergoedingen voor uitgebreidere en actuele informatie omtrent de vergoedingen voor aanvullende verzekeringen per verzekeraar.

De eigen bijdrage staat los van een eventueel eigen risico van uw zorgverzekeraar. De eigen bijdrage betaalt u normaliter bij het afleveren van de schoenen. Het eventuele eigen risico wordt verrekend door uw zorgverzekeraar. Iedereen van 18 jaar en ouder met een basisverzekering heeft een verplicht eigen risico dat door de overheid wordt vastgesteld.

Kijk op onze pagina vergoedingen voor uitgebreidere en actuele informatie omtrent de vergoedingen voor aanvullende verzekeringen per verzekeraar.

U kunt bij ons terecht voor een GRATIS persoonlijk advies. Tijdens dit consult adviseren wij u graag over de mogelijkheden om uw voetklachten te verlichten of op te lossen.

Ook is het mogelijk om advies in te winnen tijdens dit consult, voordat u naar uw huisarts of specialist gaat. Veel voetklachten kunnen opgelost worden met kleine schoenaanpassingen en/of steunzolen in goed schoeisel.

Wilt u een afspraak maken voor een gratis persoonlijk advies, dan kunt u ons bereiken op het telefoonnummer: 046 47 46 45 1.

Wij maken voor uw zorgverzekeraar of uw werkgever (UWV) een offerte voor de (semi) orthopedische schoenen. Hiervoor hebben wij ook het aanvraagformulier van uw specialist nodig. Indien de aanvraag en offerte voldoet, zal uw zorgverzekeraar over het algemeen besluiten uw schoenen te vergoeden (exclusief eigen bijdrage en mogelijk eigen risico).

Kijk op onze pagina vergoedingen voor uitgebreidere en actuele informatie omtrent de vergoedingen voor aanvullende verzekeringen per verzekeraar.

  • Orthopedische schoenen: de levertijd* van orthopedische schoenen bedraagt ongeveer zeven weken, eventueel vermeerderd met de proefloopfase.
  • Semi-orthopedische schoenen: de levertijd* van semi-orthopedische schoenen bedraagt ongeveer vier weken, indien het gekozen model op voorraad is bij Smeets Loopcomfort of de toeleverancier.

*De vermelde levertijden zijn indicatieve levertijden. Feestdagen, vakanties en vertragingen in de aanlevering van materialen door toeleveranciers kunnen de hierboven genoemde levertijd verlengen. Wij streven ernaar om u hierover tijdig te informeren.

Kijk op de pagina ‘Service en onderhoud‘ hoe u uw (semi) orthopedische schoenen het best kunt onderhouden.

We proberen zoveel mogelijk te anticiperen op uw vragen. We begrijpen dat we niet alle vragen online kunnen beantwoorden. Bel ons in dat geval op 046 – 47 46 45 1 of neem contact met ons op. Wij helpen u graag…